Turforslag

Tungestølen ligger der Langedalen og Austerdalen møtes og er derfor et flott utgangspunkt for lengre breturer eller kortere utflukter til bl.a. den flotte Austerdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen med tre store og bratte brefall, Odinsbreen, Torsbreen og Lokebreen. Brefallet har blitt omtalt som "The finest ice scenery in Europe". Turen en til breen tar cirka 1 1/2 time hver vei og passer for både voksne og barn. Om du ønsker å gå oppå breen er sikkerhetsutstyr og god kunnskap om brevandring eller brefører nødvendig.

Har du breerfaring anbefales kryssingen av Jostedalsbreen fra Tungestølen opp Austerdalsbreen og Kvitesteinsvarden over breen ned til Kattenakken og Briksdal. Dette er blant de mest klassiske breturer i Norge og omtalt av turistforeningens sjefsinspektør Claus Helberg som "den flotteste turen på Jostedalsbreen". Turen ble først gått av William Cecil Slingsby og hans følge i 1894, og på samme dag og uten å vite om hverandre, av Kristian Bing og Daniel Sygnesand. Les mer om den 14 timer lange turen på Turistforeningen sine nettsider.

Andre anbefalte turer er Flatbrehytta (9 timer), Fjærland (7 timer), Krundalen (14 timer) og Fonn i Stardalen (11 timer).

På veien fra Tungestølen til Austerdalsbreen På veien fra Tungestølen til Fjærland På Tungestølen finner du mye urørt natur. Bli derfor ikke overrasket om du ser ryper! Tungestølen ligger i et vilt naturlandsskap som passer godt for både turentusiaster og geiter!